Gume uglednih znamk

Ugodne in kakovostne avtomobilske gume

Akcija: zimske in letne gume po ugodnih cenah

Vaš avto popolno deluje takrat, kadar ima primerne zimske oziroma letne pnevmatike. Uporaba zimskih pnevmatik je v Sloveniji po zakonu obvezna od 15. novembra do 15. marca, za boljšo varnost v prometu pa je letne gume smiselno zamenjati takoj, ko temperature padejo pod 7 °C. Zimske gume zagotavljajo optimalno varnost v prometu in bolj zanesljivo obnašanje avta na cesti. Zimske razmere namreč zelo spremenijo pogoje na cestah, zato je zimske gume najbolje namestiti na vsa štiri kolesa.

Kot ustrezna zimska oprema štejejo tudi letne gume in verige za sneg, ki morajo biti v primeru snežnih razmer ustrezno nameščene na kolesih. Kljub vsemu vam bodo popolnoma varno pospeševanje, zaviranje in kontroliranje avtomobila na cesti zagotovile dobre zimske gume, ki so dizajnirane tako, da zagotavljajo najboljši prijem na cesti ne glede na razmere.

Menjava zimskih in letnih gum po ugodnih cenah

Menjava zimskih ali letnih pnevmatik je nujno potrebna, saj tako vaš avto pravilno pripravite na vremenske razmere ter poskrbite za lastno in tujo varnost v prometu. Rabljene gume lahko prodate ali kupite in tako znižate stroške menjave gum. Tudi najbolj vrhunske znamke gum lahko dobite po ugodnih cenah, in sicer v spletni trgovini za največjo ponudbo zimskih in letnih gum.

Menjava gum je potrebna 2X na leto in najbolje si je pravočasno zagotoviti svoje mesto na servisu in pnevmatike zamenjati v ustreznem času. Tako boste podaljšali življenjsko dobo vaših gum, prav tako pa si boste zagotovili varnost v prometu. Avtomobilske gume mora obvezno menjati primerno usposobljen vulkanizer, ali mehanik, saj morajo biti nameščene popolnoma ustrezno ter tudi primerno centrirane. Prav tako bo vulkanizer znal oceniti stanje vaših obstoječih gum in vam svetoval primerno izbiro.

Zakaj kupiti dobre zimske pnevmatike ali letne gume?

• Ker boste zagotovili optimalno delovanje avtomobila,
• ker boste na cestah varni ne glede na vremenske razmere,
• ker kakovost jamčijo priznane blagovne znamke,
• ker boste varni pred zakonom,
• ker kakovostne zimske ali letne gume zagotavljajo absolutno udobje vožnje.

Z zgodnjim nakupom zimskih gum ali letnih gum si boste zagotovili nizke cene in kakovostne blagovne znamke pnevmatik z dolgoletno tradicijo. Zaradi nove tehnologije proizvodnje so gume postale bistveno bolj vzdržljive, kakovostne in prožne. Vsekakor pa se material sčasoma izrabi, zato je pnevmatike potrebno zamenjati vsakih nekaj let.

Letne in zimske pnevmatike se med sabo razlikujejo po globini profila in drugih karakteristikah, saj so namenjene uporabi v različnih vremenskih razmerah. Obstajajo letne in zimske pnevmatike za osebna vozila, motorna vozila, terence, kombi vozila, traktorje, kamione, bagre ...

Varnost je v prometu na prvem mestu, zato bodite pozorni, da se pri nakupu gum odločite za kvalitetne gume in jih menjate dvakrat letno, da boste na cesti popolnoma pripravljeni v vseh letnih časih.

Veliko lastnikov vozil odlaša z menjavo letnih pnevmatik za zimske in obratno. Toda dolgoročno s tem načinom ne prihranimo, saj letne gume niso namenjene zimskim voznim razmeram, pravtako zimske gume niso za poletno vročino, saj se gume hitreje obrabljajo in izgubljajo svoje vozne lastnosti. Nove pnevmatike po nižji ceni lahko kupite tudi preko internetne trgovine. Vaše gume so lahko tudi sezonsko shranjene pri vulkanizerjih. Primerno shranjene bodo vaše zimske gume počakale na naslednjo sezono. S tem boste prihranili denar in prostor za shrambo, pravtako pa bodo letne in zimske pnevmatike shranjene na pravilen način.

Verjetno ste naveličani iskanja pnevmatik pri različnih dobaviteljih in si želite, da bi lahko zimske oziroma letne gume za osebna vozila, kombije ali motorna vozila enostavno kupili na enem mestu in to po izjemno ugodnih cenah? Prednost nakupovanja avtomobilskih gum na spletu je vsekakor ugodnejša cena, kot pri vulkanizerju. Imajo pa vulkanizerske delavnice prednost, da vam kupljene pnevmatike tudi namestijo, pravtako pa so dolžne prevzeti vaše stare obrabljene in dotrajane gume. Zakon o varnosti cestnega prometa (Ur. list RS št. 56/08) v 114. členu določa, da morajo biti vsa vozila pozimi in v zimskih razmerah opremljena s predpisano zimsko opremo in določa, da morajo imeti vozila na cestah v Republiki Sloveniji med 15. novembrom in 15. marcem naslednjega leta in tedaj, ko se ob sneženju sneg oprijema vozišča ali je vozišče zasneženo, zaledenelo ali poledenelo predpisano zimsko opremo.

<< Domov